Therapiepraktijk A.V.O.

De praktijk voor integratieve psychotherapie, counseling en training in Den Haag.

Gratis downloads

Ontspanningsoefeningen

Zou u graag wat meer willen ontspannen?

Klik dan op de button 'ontspanningsoefening' voor een PDF bestand met een aantal ontspanningsoefeningen gericht op uw lichaam en uw ademhaling. Ook treft u een korte visualisatie aan ter ontspanning.

Mocht u veel last hebben van spanningen en stress en graag onder begeleiding verder willen werken aan uw ontspanning, dan heeft Therapiepraktijk A.V.O. een op maat gemaakt therapieprogramma voor u. Voor meer informatie kunt u gaan naar het Ontspanningsprogramma AVO.

Tips bij stress

Heeft u last van stress en spanningen?

Wellicht kunnen een aantal tips u wat verlichting geven en u meer bewust maken van de factoren die uw stressniveau beïnvloeden. Klik op de button voor deze tips.

Eigenwaarde Test

Vraagt u zich af hoe het is gesteld met uw gevoel van zelfwaarde en uw zelfbeeld?

Bij Therapiepraktijk A.V.O. kunt u hiervoor gratis een test doen.

Bent u geïnteresseerd in deze test, klik dan op de button.

Visualisatie oefening

Wilt u kennis maken met visualisatie oefeningen?

Klik dan op de button 'visualisatie oefening' voor een PDF bestand met een set aan eenvoudig uit te voeren kennismakingsoefeningen. Met deze oefeningen kunt u het gebruik van al uw zintuigen in een visualisatie oefenen. Ook kunt u aan de hand van twee visualisaties oefenen met het bewust worden van uw eigen gedachten, gevoelens, gedrag en de veranderingen die u hierin teweeg kunt brengen.

Tips bij slaapproblemen

Heeft u last van slaapproblemen?

Wellicht kunnen een aantal tips u wat verlichting geven en u meer bewust maken van de factoren die uw slaap kunnen beïnvloeden. Klik op de button voor deze tips.

Burn out test

Vraagt u zich af of u last heeft van een burn out?
Bij Therapiepraktijk A.V.O. kunt u gratis een burn out test doen, welke u een indicatie kan geven in hoeverre er bij u sprake is van burn out. Bent u geïnteresseerd in deze test, klik dan op de button.

Mocht u in een Burn Out zitten en hier graag begeleiding bij willen, dan kunt u voor meer informatie hierover gaan naar het Burn Out Programma AVO.

De vijf Tibetanen

Bent u geïnteresseerd in oefeningen, die goed zijn voor uw gezondheid, waardoor u zich energieker kan voelen en waardoor u uw mentale kracht kan versterken? Dan zijn de vijf tibetanen misschien iets voor u. Indien u last heeft van specifieke lichamelijke klachten, doet u er goed aan eerst even met uw huisarts of specialist te overleggen. alvorens u start met de beoefening van de vijf tibetanen. Het is, na afstemming met uw arts, eventueel ook mogelijk om deze oefeningen onder mijn begeleiding te doen.

De vijf tibetanen is een reeks aan lichamelijke oefeningen, welke afkomstig zijn van Tibetaanse monniken, die ver van de bewoonde wereld in de bergen van de Himalaya leefden. Deze monniken geven de oefeningen al eeuwenlang door aan de volgende generatie. De bewegingsserie bleef een goed bewaard geheim tot een Engelse officier op een reis door de Himalaya bekend raakte met die kennis en deze overbracht naar het Westen.

Door dagelijkse beoefening, die slechts enkele minuten in beslag hoeft te nemen, kan uw energie doorstroming toenemen en daarmee kan ook het gehele lichaam vitaler en energieker worden. Positieve bijeffecten kunnen zijn; afvallen, een beter geheugen krijgen, betere spijsvertering, je jonger voelen.

Als u geïnteresseerd bent in de vijf tibetanen, dan kunt u door op de onderstaande button te klikken, het PDF-bestand met de oefeningen (gebaseerd op "De Vijf Tibetanen" van Christopher S. Kilham) downloaden.

Depressie Herkenning Schaal (DHS)

Vraagt u zich af of u last heeft van een depressie?

Bij Therapiepraktijk A.V.O. kunt u hiervoor gratis een test doen. Deze test is gebaseerd op het Goldberg Screening Instrument.

Bent u geïnteresseerd in deze test, klik dan op de button.

Hoe gezond is mijn relatie?

Vraagt u zich wel eens af hoe gezond uw relatie is?

Therapiepraktijk A.V.O. heeft hiervoor een test met 62 stellingen, die u hierin meer inzicht kan geven.

Bent u geïnteresseerd in deze test, klik dan op de button.

Welke factoren beïnvloeden mijn relatie?

Maakt u zich zorgen over hoe het momenteel in uw relatie gaat?

Bent u benieuwd welke factoren uw relatie op negatieve wijze kunnen beïnvloeden?

Therapiepraktijk A.V.O. heeft een 3 stappen quick scan die hierin een eerste inzicht kan geven.

Bent u geïnteresseerd in deze quick scan, klik dan op de button.