Therapiepraktijk A.V.O.

De praktijk voor integratieve psychotherapie, counseling en training in Den Haag.

Visie A.V.O.

De letters A.V.O. in de naam Therapiepraktijk A.V.O. staan voor 'Amor Vincit Omnia', latijn voor 'Liefde overwint alles'. Liefde is ook de drijvende kracht in mijn praktijk, liefde voor het therapievak en alles wat dat met zich meebrengt. Basisvoorwaarden voor mij in de begeleiding zijn een open houding en een volledig respect voor u als client en uw verhaal.

Indien u bij Therapiepraktijk A.V.O. in begeleiding wilt, zal u een ontdekkingsreis starten die u hopelijk verder zal brengen in uw leven en u hopelijk ook in contact zal brengen met de liefde in uzelf. Dit is iets waarin ik u als therapeut graag wil begeleiden en wat ik vanuit mijn hart en vol liefde zal doen.

'Amor Vincit Omnia' is ook de naam van een schilderij van Michelangelo Merisi da Caravaggio (1571-1610). Op dit schilderij wordt Amor, de Romeinse Cupido getoond. Het schilderij illustreert een tekstregel uit een gedicht van Virgil (een klassieke Romeinse dichter, 70 vChr - 19 vChr), de Eclogues X.69:  Omnia vincit amor et nos cedamus amori  ("Liefde overwint alles, laten we ons allemaal overgeven aan de Liefde").

De Liefde kan ook dienen als een enorme bron van kracht in moeilijke tijden. Ieder mens komt in z'n leven in aanraking met moeilijke tijden, ieder mens beklimt in zijn leven verschillende bergen en komt dan soms ook in dalen terecht. Het is vaak in de diepste dalen, dat de Liefde van zich laat horen, de kunst is alleen wel haar stem te horen, want soms is het een hele zachte en subtiele fluistering, waarmee ze zich voorzichtig aan u blootgeeft. Bent u in staat die fluistering te horen?

Als het om de Liefde gaat, gaat het ook om bewustwording, u er bewust van worden dat die Liefde er is, voor u, in uzelf. Vaak is die bron van kracht echter verscholen achter oude trauma's, belemmerende overtuigingen, opgekropte emoties, stagnerende gedachten, lichamelijke klachten en de waan van de dag. Zoveel dingen, die zich misschien in de loop van de jaren hebben opgestapeld in uw leven, dat u misschien wel volledig het contact met die innerlijke bron bent kwijt geraakt, dat u misschien wel het contact met de liefde in uzelf geheel bent verloren. Weet dan, dat er in ieder mens een enorme kracht schuil gaat, de kracht van de Liefde. Ook in u. Liefde voor het leven en alles wat het leven te bieden heeft. Maar nog belangrijker de Liefde voor uzelf. Indien u in staat bent (weer) in contact te komen met die Liefde in uzelf, dan heeft u de beschikking over een onuitputtelijke bron van kracht. En die kracht van de Liefde kan van pas komen, zo zittend in een diep dal opkijkend tegen een immens grote berg. Het is ook die kracht van de Liefde, die - eenmaal de top van de berg bereikt hebbende en terugkijkend op het dal - u ook het inzicht geeft hoe waardevol het dal voor u kan zijn geweest, want daar heeft u nu juist de kracht in uzelf mogen ontdekken.

Amor vincit omnia, de Liefde overwint alles, je moet vaak alleen eerst nog leren ermee in contact te komen, haar subtiele fluistering kunnen horen en je er dan volledig voor open durven stellen. Ook daar begeleidt ik u graag bij. 

Voor meer informatie over Therapiepraktijk A.V.O. kunt u contact opnemen via: info@therapiepraktijkavo.nl of u kunt gaan naar het contactformulier gaan.

U kunt mij op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 ook telefonisch bereiken op 06-29434319.