Therapiepraktijk A.V.O.

De praktijk voor integratieve psychotherapie, counseling en training in Den Haag.

Referenties traingen

 • Heel verfrissend de interactie tussen Shirley en ons. Ik bleef hierdoor veel meer betrokken bij de les en merk dat hierdoor na afloop alles ook veel beter is blijven hangen.
 • Mijn complimenten voor Shirley die ons de hele dag vol enthousiasme meeneemt. Haar lessen zijn overzichtelijk, gestructureerd en ronduit inspirerend. Als trainer is Shirley attent, betrokken en ontzettend deskundig op haar vakgebied. Haar trainingen zijn een echte aanrader voor iedereen die zich verder wil specialiseren en een verdieping wil in het therapievak!
 • Shirley weet haar les op een inspirerende en prettige manier over te brengen. Met veel ruimte om vragen te stellen, te oefenen en informatie uit te wisselen.
 • Shirley is een verademing als docent. Haar les is goed te volgen. Ze heeft oog een aandacht voor ons. Ze is warm en betrokken. En voor mij heel belangrijk, ze creëert veiligheid in een groep.
 • Heldere uitleg. Super om haar als therapeut in demo’s aan het werk te zien. Maakt dat dingen gaan leven.
 • De docent is zeer ervaren, beschikt over de theoretische kennis en staat boven de lesstof. Hierdoor kan ze vragen goed/professioneel beantwoorden, ingaan op vragen/wensen van studenten en indien gevraagd dieper op een bepaald onderdeel van de lesstof ingaan. De ervaringsverhalen doen de lesstof tot leven komen en hiermee wordt het begrip bij de studenten vergroot. Ook werkt dit zeer inspirerend voor de student, omdat ze laat zien wat er allemaal mogelijk is en hoe je dit zou kunnen aanpakken. Verder is een sterke kant van de docent dat ze goede vragen kan stellen waardoor ze de studenten scherp houdt, aanmoedigt om dieper over dingen na te denken en ze door de juiste vragen te stellen tot nieuwe inzichten brengt. Het kenmerk van een goede docent is dat deze je wereld opent voor een hele nieuwe wereld die daarachter ligt die je voor de lessen niet kende en misschien zelfs niet vermoedde dat deze bestond. Shirley is iemand die dit met deze lessen voor veel mensen gedaan heeft, inclusief voor mijzelf.
 • Ik heb genoten, fijne lessen, goede sfeer, leuke groep met fijne collega's. Ik vind Shirley een hele fijne docent en dat zit hem in meerdere dingen. Ze legt goed en helder uit en is steeds afgestemd op de groep in haar uitleg. Gaat goed in op vragen en laat dat niet (teveel) over de tijd gaan. Daardoor blijft het boeiend, verdiepend en loopt het lekker door. Ze is ongelooflijk goed op inhoudelijk gebied en weet ook haar enthousiasme goed over te brengen. Daarnaast blijft het ook fijn, gezellig en menselijk. Ze verstaat de kunst van een gelijke zijn en toch overwicht hebben. Ze weet een veiligheid in de groep te creëren wat zeker ook te maken heeft met haar opstelling.
 • Het lesmateriaal zit goed in elkaar met een goede opbouw en hierdoor goed te volgen. Er is voldoende achtergrondinformatie en diverse methodieken. De aangeboden kennis en methodieken worden goed vertaald naar de praktijk a.d.h.v. casussen en oefeningen. De docent heeft zoveel kennis en ervaring dat het een grote inspiratiebron is. Ik heb de opleiding als zeer waardevol ervaren, en erg professioneel.
 • Het lesmateriaal van Shirley is in één woord fantastisch. De inhoud van de reader is gestructureerd opgebouwd en een bron van inspirerende informatie. Het is een fantastisch naslagwerk, waar ik nog met regelmaat op teruggrijp.
 • De inhoud van de opleiding heeft een goed niveau (HBO-niveau), daarbij zijn de lessen veelzijdig en compleet. De reader bij de opleiding dient als leidraad en bevat veel achtergrond informatie. Tevens is het ook een goed naslagwerk van de lessen waarmee je als beginnende therapeut aan de slag kunt gaan met je cliënt. Het geeft een zo compleet mogelijk beeld voor de beginnende therapeut van wat je allemaal moet weten/kunnen voor het beste resultaat bij je cliënt. Wat ik er goed aan vind is dat de reader de verschillende behandelmethoden en zienswijze weergeeft en dus alle verschillende perspectieven op het probleem en de verschillende methode van behandeling uitlegt. Dit draagt aanzienlijk bij aan de kwaliteit van de opleiding naar mijn mening.
 • De lessen zijn van goede kwaliteit. De docent legt de zaken goed uit. Informatie is terug te vinden/na te lezen in de reader. Ook bevatten de lessen veel verdiepingsopdrachten waarmee de studenten aan de slag gaan. Verder is de docent zeer ervaren en hierdoor kan ze veel onderwijsstof aan de praktijk linken. Deze praktijkervaringsverhalen laten de lesstof tot leven komen en verduidelijken de deze aanzienlijk. Ook is de docent hierdoor goed in staat om vragen te beantwoorden en om met tips en ideeën te komen over hoe praktijkproblemen mogelijkerwijs opgelost kunnen worden. Er is in de lessen veel ruimte voor vragen en eventuele inbreng/wensen om bijvoorbeeld dieper op een onderdeel van de lesstof in te gaan van student. Hierdoor sluiten de lessen goed aan bij de studenten. De huiswerkopdrachten ondersteunen het leerproces en het vaardig worden als therapeut en sluiten goed aan bij de onderwezen lesstof.