Therapiepraktijk A.V.O.

De praktijk voor integratieve psychotherapie, counseling en training in Den Haag.

Ontspanningsprogramma A.V.O.

Heeft u last van spanningen en stress in uw leven?
Zou u zich graag meer ontspannen willen voelen, maar weet u zelf niet hoe?
Zoekt u hierbij ondersteuning en begeleiding?

Dan is het speciale ontspanningsprogramma van Therapiepraktijk AVO wellicht iets voor u!

Een programma

Stress en spanningen kunnen zich in de loop van de tijd opbouwen in verschillende lagen van uw systeem (lichaam, psyche, emoties). Indien u last heeft van opgebouwde spanningen. dan kan het in het begin soms heel moeilijk zijn om d.m.v. ontspanningsoefeningen in een ontspannen staat te komen en daar ook een tijdje te verblijven. Vaak is het dan eerst nodig de opgebouwde spanning in uw systeem te ontladen. Samen met u wordt dan onderzocht welke ontladingstechnieken bij u passen en hoe u deze in praktijk kan toepassen. Indien er bij u voldoende ruimte in uw systeem is ontstaan voor ontspanning, wordt samen met u gekeken welke ontspanningsoefeningen bij u effectief werken en hoe u hiermee ook zelf op praktische wijze aan de slag kunt.

Indien u in een burn out zit, kan het zijn dat er naast het ontspanningsprogramma A.V.O. nog aanvullende sessies nodig zijn, die zich eventueel kunnen richten op de ontstaansgeschiedenis van uw burn out en mogelijk onderliggende problematiek. Dit zal samen met u verder worden onderzocht, zodat we kunnen komen tot een voor u passende aanpak.

Acupressuur

Binnen het pakket van het ontspanningsprogramma behoort het ook tot de  mogelijkheden gebruik te maken van acupressuur. Het doel van acupressuur is een verbetering van het 'welbevinden van lichaam en geest'. De basis van de acupressuur ligt in de traditionele Chinese geneeskunde. Volgens de filosofie die hieraan ten grondslag ligt, bevinden zich in de huid van het hoofd, de rug, borstkas, armen en benen energiebanen of meridianen, die in de vingertoppen en tenen eindigen. Elke meridiaan geeft energie door aan een hoofdorgaan en andere organen en spieren. De meridiaan heeft een aantal punten in de huid, die acupunctuur- of acupressuurpunten worden genoemd. Vanuit deze punten kun je de hoeveelheid energie in de organen laten toe- of afnemen. Bij therapiepraktijk A.V.O. wordt hiervoor een speciaal ontwikkelde mat met meer dan 5.800 kunststof 'nageltjes' gebruikt, waar u op kan gaan liggen of staan. Het gebruik van deze mat kan een positief effect hebben op uw bloedcirculatie en de opname van zuurstof. Het is verder een unieke methode om te ontspannen en om uw geest en lichaam te revitaliseren. Regelmatig gebruik kan u helpen bij spier- en gewrichtspijnen en kan stress en slapeloosheid verminderen.


Technieken

Technieken waaraan binnen het Ontspanningsprogramma A.V.O. gedacht kan worden zijn:

  • body scan
  • lichamelijke oefeningen
  • ontspanningsoefeningen
  • ademhalingsoefeningen 
  • meditatie
  • imaginatie oefeningen
  • focustechnieken
  • mindfulness
  • gebruik van een speciaal ontwikkelde acupressuur mat
  • creatieve technieken, zoals tekenen/schilderen en boetseren

Indien u wenst deel te nemen aan het Ontspanningsprogramma A.V.O. wordt u geadviseerd makkelijk zittende kleding aan te trekken of mee te nemen.

Contact

Voor meer informatie over het Ontspanningsprogramma A.V.O. kunt u contact openemen via mailto:info@therapiepraktijkavo.nl of u kunt naar het contactformulier gaan.
U kunt mij op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 ook telefonisch bereiken op 06-29434319.