Therapiepraktijk A.V.O.

De praktijk voor integratieve psychotherapie, counseling en training in Den Haag.

Traumaverwerking

Is er in uw leven iets vervelends gebeurd, recent of misschien wel lang geleden?
Heeft u hier (nog steeds) last van? Heeft u moeite ermee om te gaan?
En zoekt u hierbij ondersteuning en bebeleiding?

Dan is traumaverwerking bij Therapiepraktijk A.V.O. wellicht iets voor u!

Wat is een traumatische ervaring?

Als er iets ernstigs gebeurt in iemands leven kan dat achteraf nog veel impact hebben. Levensbedreigende situaties zoals een ongeval, geweld of verkrachting hebben een enorme impact. Maar ook andere ingrijpende gebeurtenissen kunnen tot verwerkingsproblemen leiden. Dit geldt bijvoorbeeld voor ontslag of faillissement, een echtscheiding, of een ernstig conflict.

Het is normaal dat de verwerking van zo'n gebeurtenis tijd en energie kost. Maar soms duurt het verwerkingsproces lang, en lijkt het alsof u de controle over de verwerking verliest. Mogelijk is er dan sprake van 'gestagneerde verwerking' of 'posttraumatische stress'.

Veel voorkomende klachten

Klachten of gevoelens zullen misschien niet altijd herkend worden als horend bij het trauma. Bij een ingrijpende of schokkende ervaring kan het voorkomen dat u als het ware ‘bevriest’. De reacties op deze ervaring kunnen dan ver nadat het traumatisch voorval heeft plaatsgevonden onbewust doorwerken. Geluiden, geuren en situaties kunnen onbegrijpelijke of verwarrende reacties bij u oproepen, omdat u niet herkent dat ze te maken hebben met de schokkende ervaring.

Als een traumatische ervaring niet goed wordt verwerkt, kan een gevolg zijn, dat u de neiging ontwikkeld plaatsen of dingen te mijden die pijnlijke herinneringen aan de schokkende ervaring oproepen. Regelmatig komen herinneringen toch naar boven in de vorm van plotseling opdringende beelden overdag of misschien wel in de vorm van nachtmerries. Andere klachten kunnen zijn verhoogde prikkelbaarheid, concentratieverlies, slaapproblemen en somberheid.

Behandeling

Samen met u wordt onderzocht welke behandeling voor uw specifiek traumatische ervaring geschikt is. Hierbij wordt een palet aan technieken uit de integratieve psychotherapie ingezet.

Contact

Indien u meer informatie wilt over de behandeling van trauma's bij Therapiepraktijk A.V.O. dan kunt u contact opnemen via mailto:info@therapiepraktijkavo.nlof u kunt gaan naar het contactformulier.
U kunt mij tijdens werkdagen tussen 9.00 en 17.00 ook telefonisch bereiken op 06-29434319